Benvingudes i benvinguts a l'EBM EL GARGOT > NOTÍCIES > L'OBRADOR DE LA SORRA DE LA NOSTRA ESCOLA

L'OBRADOR DE LA SORRA DE LA NOSTRA ESCOLA

04/11/2015

L'obrador de la sorra, un espai per transformar, investigar i manipular ple de simbolisme

L’obrador de la sorra, un espai per transformar, investigar i manipular ple de simbolisme.

La nostra companya Elisabet Tapias amb delicadesa i molt sentit, ha vist reflexada algunes de les seves inquietuds vers l’aprenentatge dels infants, en la publicació d’un article seu a la revista d’educació de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, in-fàn-ci-a (nro 206).

A l’obrador de la sorra de la nostra escola  la sorra fina, molt fina i seca llisca amb tendresa entre els dits dels infants creant camins d’aprenentatges i descobertes subtils i preades.

L’entrada a l’obrador de la sorra s’emmarca amb una frase d’Anke Zinser  “La responsabilitat de l’adult rau en crear amb cura i sense intrusió, les condicions per a un desenvolupament lliure i seré. Condicions que permeten a l’infant descobrir i relacionar-se amb el món de manera autònoma i segura”.  L’observació atenta del joc que hi fan els infants en aquest espai  ens duu directament al món de les sensacions, del simbolisme i la concentració com deia Joachim Ringelnatz “El més bonic per als nens és la sorra, sempre n’hi ha molta. Flueix entre les mans amb una tendresa incomparable”

Us convidem a llegir l’article escrit amb molta cura i sensibilitat.

Comparteix: