Presentació

L’EBM El Gargot es una comunitat formada pels nens i nenes, les seves famílies i l’equip educatiu. Vam obrir les portes de la nova escola l’any 2011 amb la finalitat d’oferir al poble de Parets un espai educatiu innovador i de qualitat, centrat en l’afecte i la cura de cada infant, i on es promou un desenvolupament sa i harmònic de totes les seves capacitats.
Els infants a l’EB El Gargot son constructors del seu coneixement. En El Gargot es promouen experiències on l’infant pugui desenvolupar en veu pròpia el seu creixement i on la seva intel·ligència i les seves capacitats creatives siguin la font per aconseguir alts nivells de pensament d’acord al seu nivell de desenvolupament.
Les famílies d’El Gargot son partícips de l’experiència educativa. Cada família porta amb ella mateixa una cultura pròpia que enriqueix les relacions i promou la tolerància. La veu i la participació de les famílies son essencials per l’evolució del projecte pedagògic.
Les mestres que formen l’equip educatiu d’El Gargot son persones apassionades per conèixer i aprofundir en la cultura de la infància. Son educadores en constant formació que estan activament compromeses per donar el millor de les seves capacitats als infants i per acollir amb afecte a les famílies que formen part d’aquesta comunitat.
Durant tota la jornada les educadores acompanyen els infants en el seu procés vital, des de l’afecte, la mirada i el respecte. Cada infant és únic i se’l comprèn com un tot, acompanyant tant les seves conquestes educatives, com els conflictes i les emocions.
El Gargot es conforma de moltes identitats. Cada una de elles surt a la llum i es potencia amb l’intercanvi de l’altre.

Comparteix: