ELS BASSALS PROVOCADORS

17/10/2013

L’aigua és present en moltes de les situacions quotidianes, i des de ben aviat els infants mostren interès per ella repetint accions com ara: obrir les aixetes del bidet, esquitxar a l’hora del bany, tocar l’aigua dels bassals del carrer, del wàter...

 L’aigua a l’escola  també apareix al llarg del dia, com per exemple al rentar-nos les mans, jugant a la pica, servint-se ells mateixos  l’aigua de la gerra…

El clima mediterrani ens ofereix molts dies de l’any amb temperatures adients que conviden a gaudir del plaer de fer xip-xap a l’aire lliure així que aprofitem la pluja, els bassals, la neu i tot el que passa al nostre pati sempre que podem!  

Aquests dies hem tingut sort:  la pluja ens ha deixat un bassal provocador davant la porta de la classe, així que ens ha sorgit l’oportunitat d’experimentar amb l’aigua i la sorra de manera natural, enriquidora i estimulant.

La curiositat,  per tocar, crear, transformar, desfer, inventar… és innata en l’infant….aquí us deixem unes fotografies que intenten reflexar-ho.

No hem volgut documentar un fet extraordinari, sinó un fet quotidià que és extraordinari.

Comparteix: